Ernst Josephson – Svarta rosor och några gula

Parallellt med sitt måleri skrev Ernst Josephson (1851-1906) ett stort antal dikter. Flera av dem publicerades i två böcker som kom ut under hans livstid. Svarta rosor som gavs ut 1888 och Gula rosor som kom ut 1896. Föreliggande volym, Svarta rosor och några gula, innehåller samtliga dikter ur Svarta rosor och ett urval av dikterna i Gula rosor. Dikterna har illustrerats med Ernst Josephsons egna bilder.

Förordet har skrivits av Totte Wiberg, som även ansvarar för idé och formgivning. Boken tillägnas Göthilda Fürstenberg. Det var något Ernst Josephson själv hade tänkt, men så blev det inte, inte förrän här och nu.

Så beställer du boken

Är du privatperson kan du beställa boken via forlag@konststycke.se. Priset är 100 kr inkl moms. Fraktkostnad tillkommer. Faktura bifogas bokpaketet. Glöm inte att på beställningen uppge bokens titel, antal exemplar du vill beställa samt ditt namn, fullständig adress, telefon och e-post.

Här beställer du boken hos Adlibris.
Här beställer du boken hos Bokus.

Om Totte Wiberg

Totte Wiberg är konstnär och författare. Som konstnär är han representerad på ett flertal museer i Sverige och utomlands, bland annat Moderna Museet i Stockholm. De böcker han skrivit har framför allt handlat om konst, men han har också behandlat mer udda ämnen. Som exempel på Totte Wibergs bokproduktion kan nämnas:

Rosor i maten, Warne Förlag, 2004
Den moderna tomten föddes i Göteborg (Jul i Göteborg), Warne Förlag, 2004
Berömda luffarschackspartier, Kommunlitteratur, 2007                   
Fürstenbergska galleriet: mecenatparet, konstnärerna och samlingen, Warne Förlag, 2009
Konsten i vinets värld, Langenskiölds Förlag, 2018