Möbelsnickare J. A. Grundberg

I Möbelsnickare J. A. Grundberg beskriver Gunda Svedung en enskild möbelsnickares liv och verk i Göteborg i början av förra seklet. Under fyrtio år ritade och tillverkade J. A. Grundberg möbler som förvisso var anpassade till tidens skiftande krav, men som samtidigt behöll en personlig stil.

Gunda Svedung, snickarmästarens äldsta barnbarn, har växt upp med möblerna, som hon och den övriga släkten fortfarande har i dagligt bruk. Hon har sedan unga år ett stort intresse för trä och träslöjd, vilket nu kombinerats med många timmars tålmodigt grävande i arkiv och på museer. Resultatet är en vacker och inkännande redogörelse för ett strävsamt, vardagligt och estetiskt livsverk. Ett livsverk insatt i sitt sociala sammanhang.

Läs anmälan av boken på sidan 42 i tidskriften Vävan 1 2020.

Läs anmälan av boken i tidskriften Hembygden.

Så beställer du boken

Maila eller ring Gunda Svedung.
gunda.svedung@telia.com
070-3398732
Det går också bra att kontakta förlaget.

Om författaren

Gunda Svedung är sjuksköterska. Hon var länge den drivande kraften i NU-sjukvårdens ambitiösa kulturverksamhet. Gunda Svedung har under många år varit aktiv i Svenska Folkdansringen, inom sektionerna för kultur och folkliv.

Hon är hem- och hembygdskär i lika mått och har en imponerande uthållighet när det gäller att söka material i arkiv och på bibliotek. Möbelsnickare J. A. Grundberg är hennes första bok.