Hysterikan – En konstnärs berättelse om psykos

Hysterikan – En konstnärs berättelse om psykos är tillgänglig som tryckt konstbok, e-bok och ljudbok. Myten om den psykiskt sjuke konstnären får liv i denna självbiografi. Den beskriver upplevelsen av att komma in i vuxenlivet med en obehandlad psykossjukdom. Julia Pivéns författardebut visar dagens samhälle utifrån hennes egna erfarenheter av skrämmande upplevelser, men visar också på en personlig drivkraft framåt. Berättandet är verklighetstroget, sakligt och uppslukande. Med hjälp av konst och text tar författaren med läsaren på en resa genom bildlandskap och psykotiska episoder. Julia Pivén öppnar dörren till ett liv där man inte längre kan lita på sina egna sinnen. Hysterikan – En konstnärs berättelse om psykos, är en självbiografisk konstbok med över 100 konstverk skapade av författaren. Boken skrevs med ambitionen att visa på människan bakom psykosdiagnosen och öka förståelsen för denna samhällsgrupp. Produktionen presenteras av Konststycke Förlag, i samarbete med Schizofreniförbundet, Markus Kallenbergs stiftelse och KulturUngdom.

Så beställer du boken

Boken kan köpas via www.juliapiven.com, Konststycke Förlag, Bokus, Nils Asp Bokhandel, Adlibris, Nextory, Storytel, Bookbeat, Bibliotek via Overdrive, Bookmate och Apple.

För mer information kontakta:
Julia Pivén
julia.m.piven@gmail.com
0730-497666

Om författaren

Julia Pivén är en ung bildkonstnär och författare som lever med CPTSD (komplext posttraumatiskt stressyndrom) och schizoaffektivt syndrom. Hon är uppväxt i Malmö och är idag verksam i Göteborg. Bakom sig har hon över 20 utställningar i olika delar av Sverige och Europa, ett antal stipendier, en utbytesresa till Berlin och studier på Göteborgs Konstskola. Julia har kontakt med privata samlare i Europa, Nordamerika och Östasien. Utöver konsten har hon också haft ett stort engagemang inom psykisk hälsa, suicidprevention, patienträtt, kultur och folkbildning. Hösten 2021 påbörjar hon studier i klassiskt måleri på The Florence Academy of Art i Mölndal.